© crime-nieuws.nl

Nederlander en schoonheidskoningin gepakt voor diefstal 1,7 miljoen euro aan exclusieve wijn

Een Nederlander is samen met een voormalige schoonheidskoningin aangehouden voor de diefstal van bijna 1,7 miljoen euro aan wijn uit de kelder van een restaurant in Spanje.

Volgens de Spaanse politie nam het onderzoek ruim negen maanden in beslag. Het bleek dat een voormalige Mexicaanse schoonheidskoningin (29) en een Roemeens-Nederlandse handlanger betrokken waren bij de diefstal. De vrouw leidde het personeel van het bekende hotel-restaurant El Atrio in de stad Caceres af door roomservice te bestellen toen de keuken van het bekroonde restaurant gesloten was. Ondertussen wist haar 47-jarige partner in crime in de wijnkelder te komen en opende die met een sleutel, die hij eerder had gestolen tijdens een ander bezoek. Vervolgens maakte de man drie rugzakken met prijzige flessen wijn buit.

Een van de flessen bevatte een unieke 19e-eeuwse Bordeaux-wijn (Château d’Yquem) van 310.000 euro. In totaal zou er voor zeker 1,7 miljoen euro aan wijn zijn gestolen. De Spaanse politie spreekt in een verklaring van een ‘minutieus geplande’ diefstal. De verdachten zijn uiteindelijk na veel recherchewerk getraceerd en aangehouden in Kroatië. Hierbij is samengewerkt met opsporingsdiensten in Nederland, Kroatië en Roemenië en met Interpoll. Spanje heeft Kroatië gevraagd hen over te dragen. De gestolen wijnflessen zijn nog niet teruggevonden.