Meldingen verdachte transacties leiden tot inbeslagname luxe auto’s en tonnen cash in kofferbak

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen beslag gelegd op luxe auto’s en tonnen cash in een kofferbak.

In Oosterhout heeft de politie in samenwerking met het Team Financiële Opsporing een grootschalig witwasonderzoek uitgevoerd. Het onderzoek werd gestart na meldingen van verdachte transacties bij een bedrijf aan de Bredaseweg in de stad. Het vermoeden van witwassen ontstond nadat de herkomst van het contante geld werd onderzocht.

Op dinsdag 4 april 2023 werden meerdere locaties in Oosterhout doorzocht. Bij de doorzoekingen werd meer dan 2,5 ton aan contant geld in beslag genomen. Een deel van het geld werd aangetroffen in de kofferbak van een luxe auto. Naast het geld werden ook zes voertuigen, waaronder twee luxe personenauto’s, en administratie in beslag genomen.

Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht in het kader van het onderzoek. Het Team Financiële Opsporing zal het onderzoek voortzetten om de herkomst van het geld te achterhalen en eventuele betrokkenen op te sporen.

De politie benadrukt dat witwassen een ernstig misdrijf is en dat de aanpak ervan een hoge prioriteit heeft. Het verbergen of verhullen van de herkomst van geld kan namelijk bijdragen aan andere criminele activiteiten, zoals drugshandel en mensenhandel. De politie roept dan ook iedereen op om verdachte transacties te melden