De plofkrakers maken alles klaar voor de explosie. © YouTube

Nederlander gepakt met tonnen cash na Audi-bende plofkraak voor de rechter in Duitsland

In Duitsland staat een Nederlander voor de rechter in verband met een Audi-bende plofkraak waarbij 370.000 euro werd buitgemaakt.

In april van dit jaar werd een geldautomaat in Hagen opgeblazen bij een plofkraak. De daders maakten meerdere geldcassettes buit en sloegen op de vlucht. Tijdens de vluchtpoging werden de vluchtende daders geramd door een omstander. De man reed met hoge snelheid tegen de Audi van de plofkrakers.

Na de aanrijding sloeg de bestuurder van de Audi op de vlucht richting de A1. De politie was inmiddels ter plaatse en heeft de 35-jarige man uit Nederland aangehouden na een korte achtervolging. In de auto bleken geldcassettes vol met cash te liggen. Het ging in totaal om ruim 370.000 euro buit. Twee personen die betrokken waren bij de plofkraak zijn te voet gevlucht en ontkomen.

De chauffeur van de vluchtauto is vastgezet en staat binnenkort voor de rechter. De man riskeert een gevangenisstraf van 15 jaar in verband met betrokkenheid bij het opblazen van de geldautomaat. Over zijn handlangers heeft de man geen verklaringen afgelegd. De Duitse politie is nog steeds op zoek naar de twee gevluchte Audi-bende plofkrakers.