De Nederlander Jeffrey H.S. die gezocht wordt voor een liquidatie in Marbella blijkt een contact te zijn van criminelen in Nederland die veroordeeld zijn voor Mocro Maffia liquidaties.

De 29-jarige Jeffrey H.S. wordt door de Spaanse recherche gezocht in verband met een liquidatie in Marbella. Op dinsdagavond werd een Fransman van middelbare leeftijd met meerdere kogels om het leven gebracht. De man zat in een Renault Megane toen twee schutters het vuur openden. Volgens de Spaanse politie zou S. één van de schutters zijn geweest.

Eerder werd S. al aangehouden door de politie in een appartement in Zuid-Spanje in verband met een dubbele liquidatie. Het ging om een moord op de Colombiaanse Anderson Celis en zijn Colombiaanse vriendin. De slachtoffers werden in augustus 2016 in het Zuid-Spaanse Mijas doodgeschoten.

Eén van de medeverdachten was Hicham M. die in Nederland inmiddels een levenslange gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen voor meerdere liquidaties en pogingen daartoe. S. blijkt verder ook in contact te zijn geweest met Omar L. die eveneens, samen met M., levenslang heeft gekregen voor Mocro Maffia liquidaties.