Nederlander zwaargewond na mishandeling op Mallorca overleden in ziekenhuis

De Nederlander die zwaargewond raakte bij een mishandeling op Mallorca, is in het ziekenhuis overleden.

Dat hebben Spaanse media bekendgemaakt. De 27-jarige man werd in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar mishandeld bij een vechtpartij. Een groep Nederlanders zou het slachtoffer ernstig hebben toegetakeld waarbij hij ook tegen zijn hoofd werd getrapt. De man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij op de intensive care lag. Daar zou hij nu zijn bezweken aan zijn verwondingen.

De groep Nederlanders die betrokken zouden zijn bij de vechtpartij waren die nacht eerder uit een nachtclub gezet. Eenmaal buiten vielen ze het slachtoffer en vier andere personen aan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en een verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Nederlander. De andere betrokkenen zouden naar verluidt snel een vlucht naar huis hebben genomen. De opgepakte verdachte moest de sleutels van een huurhuis nog inleveren.

De Spaanse politie doet verder onderzoek naar de dodelijke mishandeling. De identiteit van de andere betrokkenen zouden bekend zijn bij het onderzoeksteam melden lokale media. Of er een verzoek is gedaan bij de Nederlandse politie is niet bekend.