aerial photo of fluffy clouds
Photo by Konevi on Pexels.com

Publiek kan in theater Carré afscheid nemen van misdaadjournalist Peter R. de Vries

Mensen die afscheid willen nemen van misdaadjournalist Peter R. de Vries kunnen dat doen in Carré.

Dat heeft RTL Boulevard namens de nabestaanden bekendgemaakt. Van 11.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond kunnen belangstellenden in theater Carré in Amsterdam langs de baar lopen en een korte groet brengen. Een dag later zal de familie in besloten kring met dierbaren afscheid nemen.

In het onderzoek naar de moord op de misdaadjournalist zijn twee personen aangehouden. De opgepakte verdachten zitten momenteel in alle beperkingen vast. Dat houdt in dat ze alleen contact mogen hebben met een advocaat. De Poolse Kamil E. (35) zou de vluchtauto hebben bestuurd en de 21-jarige Delano G. wordt gezien als vermoedelijke schutter. G. is de neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’ en zou naar verluidt 150.000 euro krijgen voor de liquidatie op de misdaadjournalist.

Het onderzoek naar de liquidatie op de bekendste en beste misdaadjournalist die Nederland ooit gekend heeft, is in volle gang. Er wordt veel gespeculeerd over mogelijke opdrachtgevers maar het OM heeft nog niemand officieel aangeklaagd of, voor zover bekend, in beeld. De Vries stond sinds enige tijd kroongetuige Nabil B. bij in het grote Marengo-proces rond Ridouan Taghi en een reeks liquidaties en pogingen daartoe. De onschuldige broer Reduan B. en advocaat Derk Wiersum van de kroongetuige werden eerder al geliquideerd.