De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Nederlanders aangehouden voor grote partij machinegeweren en cash bij invallen België

De Belgische politie heeft bij invallen een grote partij machinegeweren waaronder Kalasjnikovs aangetroffen en in beslag genomen.

Op 5 oktober werden in het noorden van Frankrijk twee mannen gepakt met een sporttas vol vuurwapens in hun auto. De politie trof vier Kalasjnikovs, een handvuurwapen, vier magazijnen en 250 kogels aan.

Verder onderzoek leidde naar België waarop de politie in actie kwam. De politie heeft invallen verricht in Weelde en Borgerhout. In de appartementen en een garagebox werd een grote partij vuurwapens aangetroffen. Het ging om 21 Kalasjnikovs, 11 handvuurwapens, geluidsdempers en een aanzienlijke hoeveelheid munitie en magazijnen. Daarnaast werd er ruim 148.000 euro cash gevonden en in beslag genomen.

Het parket van Antwerpen meldt dat bij de invallen twee personen met de Nederlandse nationaliteit werden aangehouden. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. Wat hun rol en mogelijke link met de vuurwapens en het geld is wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.