In Duitsland zijn drie Nederlanders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks plofkraken. De mannen moeten vrijdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De Duitsers worden al enige tijd geteisterd door een reeks plofkraken. Alleen al in Nedersaksen zijn dit jaar 25 geldautomaten opgeblazen. Afgelopen dinsdag was het opnieuw raak en werd een plofkraak gepleegd in het Duitse dorp Emsbüren.

De politie startte direct een klopjacht naar eventuele verdachten en zagen de auto van de vermoedelijke daders in een plaats ten zuiden van Hamburg. Het voertuig werd in de gaten gehouden en toen de Nederlanders er mee weg wilden rijden kwam de politie in actie en hielden de mannen aan. Volgens de Duitse politie is met de aanhouding een nieuwe plofkraak verijdeld. De politie onderzoekt nu voor welke plofkraken de aangehouden mannen verantwoordelijk gehouden kunnen worden.

Naar alle waarschijnlijkheid zijn meerdere groepen plofkrakers uit Nederland en Duitsland actief in het grensgebied. Ook Noord-Rijnland-Westfalen wordt geteisterd door een reeks plofkraken de afgelopen maanden. Daar werden woensdag drie Duitsers aangehouden die net op het punt stonden een geldautomaat op te blazen. De Duitsers worden ook verdacht van dertien eerdere explosies.