Nederlanders in Duitsland gepakt met 750.000 euro aan professioneel vuurwerk

De politie heeft in samenwerking met de Duitse politie een grote partij professioneel vuurwerk in beslag genomen. Bij de actie zijn zeven personen aangehouden.

De politie hield eerder deze maand drie personen uit Delfzijl aan voor de handel in vuurwerk. Het zou gaan om de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Bij de verdachten werd ruim 700 kilo vuurwerk aangetroffen. Daarnaast werd 2300 euro in beslag genomen. Uit nader onderzoek bleek dat het vuurwerk vermoedelijk afkomstig was uit Duitsland.

Er is vervolgens informatie gedeeld met de Duitse politie die verder onderzoek heeft gedaan. Dit leidde vorige week donderdag naar een vrachtauto in Wietmarschen met 2400 kilo vuurwerk. Op een andere locatie in Wietmarschen vond de politie 153 pallets met in totaal zo’n 50.000 kilo professioneel vuurwerk. Hierbij werden door de Duitse politie vier Nederlanders opgepakt.

De partij was volgens het onderzoeksteam vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse particuliere markt en had een waarde van om en nabij de 750.000 euro. Ook nam de politie 15.000 euro aan contant geld in beslag. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.