© Politie

VIDEO: Nieuwe beelden schutters liquidatie Turkse man met machinegeweer in Rotterdam

De politie in het onderzoek naar de liquidatie van een Turkse man in Rotterdam, beelden vrijgegeven van de schutter.

Op 5 juni werd Cevat Bozdag op de Clazina Kouwenbergzoom beschoten. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en hebben het slachtoffer nog proberen te reanimeren. Dit mocht niet baten en de man is ter plekke overleden. De politie stelde een groot onderzoek in naar de liquidatie. Hieruit bleek dat de moord is uitgevoerd met een automatisch vuurwapen. Na de liquidatie werd de vluchtauto in brand gestoken aan de Akkerwinde.

Verder onderzoek door de recherche heeft geleid tot aanhoudingen. De politie heeft drie Amsterdammers van 29, 32 en 34 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek naar de liquidatie en achtergronden wordt voortgezet.

Er zijn camerabeelden vrijgegeven van de schutter en een handlanger die op die dag van auto zijn gewisseld. Daarbij maakten zij ook gebruik van een Opel Astra. Dit gebeurde tevens in de omgeving van de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel. Wat opvalt is dat de achterste man wat kleiner is en een rugzak lijkt te dragen. Heeft u de mannen daar gezien? Neem alstublieft contact op.