Foto ter illustratie.

Nederlanders na melding verdacht gedrag in België gepakt met drugs en cash

In België zijn Nederlanders na melding van verdacht gedrag gepakt met drugs en cash.

De lokale politie Demerdal heeft op 3 september twee Nederlandse mannen aangehouden op verdenking van drugshandel. De mannen werden betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en hasj op de parking van de Delhaize in Diest.

De politie werd door een alerte buurtbewoner op de hoogte gebracht van verdachte handelingen rond een voertuig met Nederlandse nummerplaat. De politie controleerde het voertuig en trof de twee mannen aan. In het voertuig werden 35 paxons cocaïne, 100 gram hasj en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld aangetroffen. De bestuurder, een 59-jarige man uit Eindhoven, legde een positieve speekselstaal inzake cocaïne af.

De eerste verdachte, de 59-jarige man, beweerde tijdens de voorleiding niets met de feiten te maken te hebben. De tweede verdachte, een 18-jarige man uit Roermond, gaf toe naar Diest te zijn gekomen om drugs te verkopen.

De onderzoeksrechter heeft besloten om beide verdachten aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van de beide mannen bevestigd op 8 september. De recherche van de politiezone Demerdal voert verder het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter.

Vervolg

Het onderzoek loopt nog en de politie kan nog geen uitspraken doen over de precieze rol van de twee verdachten.