© Pexels / Pixabay

Tientallen leden ‘Ndrangheta maffiafamilie gepakt in onderzoek bizarre moord met varkens

De Italiaanse politie heeft 84 mensen gearresteerd die gelieerd zijn aan de maffiafamilie ’Ndrangheta. De leden worden van talloze zaken verdacht, waaronder moord, afpersing en drugshandel. Onder hen zouden ook enkele leden zijn die betrokken zouden zijn bij de bizarre moord op Maria Chindamo.

Chindamo, een 42-jarige ondernemer en moeder van drie kinderen, verdween in mei 2016 van haar boerderij in Vibo Valentia in Zuid-Italië. De politie tastte lang in het duister, tot een voormalig lid van de maffiafamilie een paar jaar geleden een boekje opendeed over de moord. De vrouw werd volgens hem ontvoerd en vermoord, waarna ze aan de varkens werd gevoerd. Wat er van haar overbleef werd vervolgens overreden met een tractor.

Een van de maffiosi die donderdag werd gearresteerd is de 57-jarige Salvatore Ascone. Hij zou, samen met zijn toen minderjarige zoon en nog een handlanger, Chindamo hebben vermoord. Het motief achter de moord is niet helemaal duidelijk. Een van de theorieën van de Italiaanse politie is dat ze moest verdwijnen vanwege een relatie die zij zou zijn aangegaan na de zelfmoord van haar man in 2015. Een andere theorie is dat het om land zou gaan. Haar kinderen zouden na de dood van haar man grote stukken land hebben geërfd. Het gaat om land waar de ’Ndrangheta ook wel interesse in zou hebben gehad, maar die zij naar verluidt niet zou hebben willen verkopen.

De arrestaties zijn een belangrijke stap in de strijd tegen de ’Ndrangheta, de machtigste maffiafamilie in Italië. De organisatie is verantwoordelijk voor talloze misdrijven, waaronder moord, drugshandel en afpersing. De arrestaties zijn een duidelijke boodschap aan de maffia dat de Italiaanse autoriteiten niet zullen rusten voordat ze zijn verslagen.