© crime-nieuws.nl

Nederlanders na melding verdachte situatie gepakt in drugslab België

In België zijn Nederlanders na melding van een verdachte situatie op heterdaad gepakt in een drugslab.

De politie in België heeft dinsdagmiddag in Grobbendonk, aan de Herentalsesteenweg, een actief drugslaboratorium ontdekt. Drie mannen uit Nederland, van respectievelijk 22, 29 en 35 jaar oud, werden ter plaatse gearresteerd op verdenking van vervaardiging van psychotrope stoffen en lidmaatschap van een criminele organisatie.

De ontdekking van het drugslab volgde op een melding van verdachte handelingen/situaties in de omgeving van een loods aan de Herentalsesteenweg. Bij het aankomen bij de loods roken de agenten een indringende chemische geur die wijst op de aanwezigheid van een drugslab. De politie besloot daarop tot een huiszoeking en trof de drie Nederlandse mannen aan die op dat moment actief bezig waren in het lab.

Specialistische diensten, zoals de brandweer en de Algemene Directie Speciale Eenheden, kwamen ter plaatse om de situatie te beveiligen en ervoor te zorgen dat het illegale lab veilig kon worden ontmanteld.

De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout en werden aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter. De verdachten verschijnen vrijdag voor de raadkamer.