© Crime-Nieuws.nl

Tip leidt politie naar grote wietkwekerij waar al 600.000 euro aan wiet is geoogst

De politie heeft na een tip een grote wietkwekerij opgerold waar al voor meer dan 600.000 euro aan wiet gekweekt is.

Op een bedrijventerrein in Heerhugowaard is afgelopen nacht de op een na grootste hennepkwekerij van Noord-Holland dit jaar opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat er een melding was binnengekomen over een sterke wietgeur in de omgeving van een loods aan de Maxwellstraat. Bij het betreden van het pand trof de politie meer dan 1000 bijna oogstrijpe wietplanten aan, samen met een grote hoeveelheid toppen, hennepgruis en materialen voor de vervaardiging van softdrugs.

Een 34-jarige man uit Dijk en Waarder werd ter plaatse aangehouden voor het telen, bewerken en vervaardigen van softdrugs. Uit onderzoek bleek dat er al meerdere oogsten waren gedaan in de kwekerij en dat de opbrengsten werden geschat op maar liefst €600.000,-. Naast de in beslag genomen wiet werden ook illegaal afgetapte water en stroom en de auto van de verdachte in beslag genomen.

De politie benadrukt het belang van tips van burgers in het opsporen van wietkwekerijen. Hennepkwekerijen zijn te herkennen aan een sterke wietlucht in de omgeving en een constant zoemend of ronkend geluid van luchtafzuiging. Burgers worden dan ook opgeroepen om verdachte situaties te melden bij de politie.