De Spaanse politie heeft na een schietpartij meerdere verdachten opgepakt waaronder een aantal Nederlanders. Het vuurwapengeweld zou te maken hebben met een ripactie.

Volgens de Spaanse politie ging het in de nacht van woensdag op donderdag mis in El Campello in Alicante. Een drugsbende zou een andere bende hebben willen rippen van een partij drugs waarna er een schietpartij ontstond. Er werd over en weer geschoten met automatische vuurwapens.

Na het schieten vond er ook nog een wilde achtervolging plaats met meerdere auto’s. Een Mercedes SUV crashte daarbij tegen een hek. De politie was snel ter plaatse en agenten troffen meerdere voertuigen met kogelgaten aan. De Guardia Civil heeft in totaal acht verdachten aangehouden in verband met de schietpartij. Het gaat om Fransen, Algerijnen, Marokkanen en Nederlanders.

De partij drugs waar het allemaal om ging is niet meer gevonden. Meerdere betrokkenen wisten te ontkomen en worden nu gezocht. De Spaanse recherche heeft een groot onderzoek ingesteld naar het vuurwapengeweld en ripactie.