© Crime-Nieuws.nl

Nederlands marineschip pakt grote partij blokken cocaïne bij actie Caribisch gebied

Een Nederlands marineschip heeft in het Caribisch gebied een grote partij cocaïne onderschept.

De Nederlandse marine heeft opnieuw een flinke slag geslagen in de strijd tegen drugssmokkel in het Caribisch gebied. Op 19 april jl. nam de bemanning van het Nederlandse stationsschip Zr.Ms. Holland samen met de Kustwacht Caribisch gebied maar liefst 850 kilo cocaïne in beslag.

De drugs werden ontdekt toen de bemanning van Zr.Ms. Holland samen met de Kustwacht Caribisch gebied een verdacht vaartuig opmerkte. Drie verdachten probeerden hun waar te verschepen in een go-fast, maar deze poging werd al snel gedwarsboomd. Het Nederlandse Fleet Marine Squadron zette direct twee snelle onderscheppingsboten in en wist de go-fast te achterhalen. Na het geven van een stopteken, gaven de verdachten zich over en werd de in beslag genomen cocaïne overgedragen aan het Korps Politie Aruba.

Zr.Ms. Holland is sinds oktober vorig jaar actief als stationsschip in het Caribisch gebied en heeft als taak het onderscheppen van drugs. Inmiddels heeft het schip al zo’n 14.000 kilo aan drugs weten te onderscheppen. Deze laatste succesvolle operatie toont nogmaals aan dat de Nederlandse marine en Kustwacht Caribisch gebied samen een cruciale rol spelen in het bestrijden van drugssmokkel in het gebied.