Nederlandse broers voor de rechter in Tsjechië voor zware mishandeling ober in Praag

Eén van de twee Nederlandse broers die in Tsjechië terechtstaan voor de zware mishandeling van een ober zegt heel veel spijt te hebben.

Beide mannen werden vorig jaar in Praag aangehouden vanwege het in elkaar slaan van een ober. De twee zijn vanochtend onder massale belangstelling van de pers naar de rechtszaal in Praag overgebracht. De verdachten riskeren een gevangenisstraf van 18 jaar voor de zware mishandeling waarbij de ober blijvende schade heeft opgelopen.

Het Tsjechische Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de broers ervan de ober in elkaar te hebben geslagen. Het slachtoffer liep door de zware mishandeling een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en verbrijzelde enkel op.

Meerdere personen werden na de vechtpartij aangehouden en vastgezet. Drie personen hebben voorwaardelijke celstraffen gekregen en twee anderen gingen vrijuit omdat ze juist wilden voorkomen dat het uit de hand liep. Na de mishandeling was er veel verontwaardiging in zowel Tsjechië als in Nederland.