De gecrashte Audi van de twee plofkraak verdachten uit Nederland. © Europol

Nederlandse plofkrakers gepakt na opblazen geldautomaat in Duitsland en crash Audi

In Duitsland zijn twee Nederlanders aangehouden na een plofkraak. De verdachten maakten geld buit en crashten daarna op de snelweg.

De plofkrakers sloegen op 4 mei midden in de nacht toe bij een geldautomaat in de plaats Wiesbaden. Met gas werd de automaat tot ontploffing gebracht en is er een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De plofkrakers stapten daarna in een gereedstaande Audi en sloegen op de vlucht.

Op de snelweg ging het mis en crashte de wagen met de vluchtende plofkrakers. Na het ongeval reden de mannen weer weg maar lieten een spoor van olie achter. De politie had niet veel nodig om de twee op te sporen en aan te houden. Het gaat om mannen van 23 en 28 jaar oud met de Nederlandse nationaliteit. Het onderzoek naar de plofkraak en mogelijk andere betrokkenen is in volle gang.

De Duitse en Nederlandse politie werken veel samen in de strijd tegen plofkraken. Vaak zijn er Nederlanders betrokken bij de plofkraken over de grens. Het gaat hier om de zogenaamde Audi-bende uit omgeving Utrecht. Er zijn ook andere groepen uit Nederland die plofkraken plegen over de grens en hier. Recent werden nog twee Nederlanders opgepakt en is er ook een geldautomaat opgeblazen onder de woning van Sylvie Meis.