© Crime-Nieuws.nl

Nederlandse politie start onderzoek na onderschepping 4,3 ton cocaïne van drugskartel in Italië

De Nederlandse recherche heeft een onderzoek gestart in verband met de onderschepping van 4300 kilo cocaïne van een Colombiaans drugskartel in Italië.

Volgens een woordvoerder is de Regionale Recherche van Oost-Nederland een onderzoek gestart nadat vorige week bekend werd dat Italië ruim 4,3 ton aan cocaïne in beslag heeft genomen dat afkomstig was van een Colombiaans drugskartel. Er zijn 38 arrestatiebevelen uitgevaardigd, waaronder in Nederland. Het onderzoek van de Italiaanse opsporingsdiensten geeft politie Oost-Nederland aanleiding om te onderzoeken of er vanuit Oost-Nederland ook betrokkenheid is bij grootschalige drugsproductie en –handel. Omdat het onderzoek loopt is de politie terughoudend met het delen van verdere informatie. Het onderzoek dat de Regionale Recherche doet, staat los van het onderzoek van de Italiaanse opsporingsdiensten.

De partij cocaïne zou afkomstig zijn van het Colombiaanse Del Golfo-kartel. Een kopstuk van de organisatie werd vorig jaar aangehouden op zijn eigen bruiloft. In samenwerking met verschillende landen werd er een onderzoek gedaan naar de drugslijnen van het kartel.

‘Het is een nieuwe slag tegen het grootste Colombiaanse drugskartel’, aldus de Italiaanse autoriteiten. Er is behalve duizenden kilo’s aan cocaïne ook bijna 2 miljoen euro aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.