Nederlandse vrouw opgepakt voor carjacking en dodelijke schietpartij in Suriname

In Suriname is een Nederlandse vrouw aangehouden na een dodelijke schietpartij en gewapende carjacking.

Op zondagavond kreeg de 25-jarige Charisma B. uit Nederland een woordenwisseling met een 28-jarige Cubaanse man. B. liep daarna naar haar vriend en vertelde wat er zojuist had plaatsgevonden. Haar vriend is vervolgens verhaal gaan halen bij de Cubaanse man. Er ontstond een vechtpartij waarbij er een vuurwapen werd getrokken. Het slachtoffer, Leosbel Izquierdo Noriego, werd geraakt en is kort na de schietpartij overleden.

De Nederlandse vrouw sloeg samen met haar vriend op de vlucht. De twee carjackten een auto en dwongen de bestuurder onder bedreiging van een vuurwapen te rijden. De politie van Paramaribo kreeg een signalement door en stelde een onderzoek in. Het voertuig werd getraceerd en de agenten probeerden de verdachte samen met zijn vriendin aan te houden.

Een onschuldige man werd tijdens de actie in zijn been geschoten door de politie. Dit vanwege het feit dat de agenten dachten te maken te hebben met de verdachte van de schietpartij. De Nederlandse vrouw is door de politie opgespoord en aangehouden. Ze bleek in het bezit te zijn van twaalf XTC-pillen. Haar vriend wist te ontkomen.

De politie heeft tijdens de achtervolging een vuurwapen aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om het moordwapen. De Nederlandse vrouw Charisma B. zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de carjacking en schietpartij maar weigert de naam van haar vriend op te noemen. Het onderzoek is in volle gang.