Kopstuk ‘crimineel familienetwerk’ woonwagenkamp Oss aangehouden op vakantiepark

Een gezochte kopstuk van een criminele familie uit Oss is aangetroffen op een vakantiepark en aangehouden.

Het gaat om Toon R. die door het Openbaar Ministerie (OM) gezien wordt als een van de kopstukken van een ‘crimineel familienetwerk’ uit Oss. De politie kreeg kort geleden informatie binnen over de mogelijke verblijfplaats van de gezochte verdachte. Dit leidde maandagavond rond 22.00 uur naar een huisje op een vakantiepark in Ede. R. werd zonder problemen aangehouden.

De vermeende kopstuk wordt verdacht van betrokkenheid bij handel in zware vuurwapens, vuurwapenbezit en grootschalige drugshandel- en bezit. Volgens justitie is R. ‘een van de meest gezochte mannen in Brabant’. Sinds november 2019 werd de verdachte gezocht door de recherche.

De politie hield in verband met operatie Alfa eerder al zes mannen aan op onder meer de woonwagenkamp in Oss waar de verdachten wonen. De hoofdverdachte zou de 48-jarige Martien R. zijn. Samen met andere kopstukken van een familie worden ze verdacht van deelname aan een criminele organisatie, bezit van zware vuurwapens en grootschalige drugshandel.

De politie heeft nu opnieuw een aantal verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Het kamp werd bij de vorige actie volledig afgesloten en doorzocht door de politie. Er werden onder meer zware vuurwapens gevonden in verborgen ruimtes. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.