Nederlandse zware criminelen op PGP: ‘Maat die 3m is betaald aan Interpol en aan geheime dienst Dubai’

Nederlandse criminelen hebben via corrupte contacten bij Interpol geprobeerd om rivalen in Dubai aan te laten houden.

Het zou volgens Het Parool gaan om de vermeende Rotterdamse drugsbaron Roger P. alias Piet Costa en andere personen in zijn organisatie. Uit PGP-berichten blijkt dat de persoon met de gebruikersnaam Luxuryballoon, volgens justitie is dit Roger P., het veelvuldig heeft gehad over het omkopen van bepaalde personen in Dubai om een rivaal die geld zou hebben gestolen op Interpol te laten plaatsen. Op die wijze hoopten ze dat de man zou worden opgepakt bij binnenkomst in Dubai en vervolgens gemarteld zou worden.

Op 27 april kwam het volgende berichtje binnen op een PGP-telefoon bij gebruiker Slempo, volgens justitie Robin van O. een handlanger van Piet Costa. ‘XXXX zetten hem als spion/terrorist/ drugsdealer in het systeem. Hierna wordt hij of meerdere van die groep aangehouden bij het verlaten of binnenkomen in Dubai. Hierna hebben we geen controle meer op de gang van zaken… klopt het zo?’

Op 10 mei 2020 wordt in Rotterdam de 25-jarige Ibrahim ‘Ibo’ Azaim geliquideerd met automatische vuurwapens. Het slachtoffer is een goede bekende van Piet Costa die hem zou beschouwen als een soort aangenomen zoon. Uit PGP-berichten blijkt dat het conflict rondom verdwenen miljoenen van Piet Costa vermoedelijk aanleiding zijn geweest voor de liquidatie. Degene die verantwoordelijk wordt gehouden voor het buitmaken van het geld zou kort voor de liquidatie van ‘Ibo’ zijn ontvoerd door de groep rond Costa. Na een gedeeltelijke terugbetaling zou hij weer zijn vrijgelaten, volgens de onderschepte PGP-berichten.

Na de liquidatie is de groep op PGP gaan zoeken naar personen rond de man die het geld gestolen zou hebben. Daaruit blijkt dat Luxuryballoon miljoenen over heeft om de verantwoordelijken op de lijst met gezochte personen te laten plaatsen. Er zou zelfs een aanbetaling zijn gedaan van 1,5 miljoen euro en de rest, 1,5 miljoen euro meer, zou later betaald worden als de personen in kwestie daadwerkelijk waren aangehouden door corrupte contacten in Dubai. ‘Maat die 3m is betaald aan Interpol en aan geheime dienst Dubai’, aldus één van de onderschepte PGP-berichten.

Uiteindelijk gaat de hele actie niet meer door omdat politie en justitie op 22 juni 2020 in Nederland n actie komen tegen de groep rond Piet Costa. Er worden invallen gedaan en meerdere personen waaronder Costa en Robn van O. worden hierbij aangehouden. De mannen worden onder meer verdacht van betrokkenheid bij grootschalige drugssmokkel en de martelcontainers in Wouwse Plantage. De verdachten zitten sindsdien in voorarrest in afwachting an hun rechtszaak.