De schietpartij in Rotterdam waarbij een Belg gewond raakte in een portiek lijkt te gaan om een ripdeal. Het slachtoffer is vermoedelijk door drugsrunners neergeschoten en geript van zijn geld.

Dat heeft de politie gemeld in een uitzending van Opsporing Verzocht. Op 16 augustus 2017 hebben twee Belgen uit Oostende afgesproken met twee bekenden om te gaan stappen in Rotterdam. In hun auto rijden naar de afgesproken locatie op de Zwart Janstraat en wachten op de twee andere mannen.

Rond 17.15 uur komen de twee mannen aan in een zwarte Toyota Yaris. De twee Belgen stappen in en het viertal gaat richting de Spoorweghaven in Rotterdam-Zuid. Wat er daarna gebeurd is onduidelijk. In een portiek van een flat werd één van de Belgen onder vuur genomen tijdens een ‘zakelijke transactie’. Dat beweert het slachtoffer.

De politie denkt dat het om een fout gelopen drugsdeal ging. Eén van de Belgen had een aanzienlijk geldbedrag bij zich en is daarvan beroofd. De daders zijn na het schieten weggereden in de richting van Hoogvliet. De 24-jarige Belg is zwaargewond met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer informatie hebben omtrent deze zaak.