De Duitse politie heeft vandaag met zeker 700 agenten invallen gedaan bij leden van motorclub Hells Angels. In zestien steden zijn doorzoekingen verricht.

De actie begon vanochtend rond 06.00 uur in de regio Noordrijn-Westfalen. Meer dan zevenhonderd agenten deden invallen in ongeveer vijftig panden. Bij de aanhouding van sommige gevaarlijke Hells Angels leden werden speciale eenheden ingezet.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een verbod uitgevaardigd tegen de chapter van de Hells Angels in Ekrath. In Duitsland is het makkelijker om motorclubs te verbieden en de autoriteiten doen dit ook regelmatig. Bij de actie van vandaag heeft de politie motoren, wapens, kleding met Hells Angels logo en geld in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland is ook van plan om bepaalde motorclubs te verbieden. Tegen Satudarah loopt een rechtszaak en op 20 december doet een rechter uitspraak in een civiele zaak tegen de Bandidos. In het nieuwe regeerakkoord is afgesproken dat er een bestuurlijk verbod komt op criminele motorbendes.