© Pixabay on Pexels.com

Neergeschoten man Amsterdam had ruzie op straat met twee mannen voor schietpartij

Het onderzoek naar het neerschieten van een man in Amsterdam is in volle gang en er zijn meer details bekend.

Op donderdag werd een man rond 19.45 uur neergeschoten in de Agatha Dekenstraat. De hulpdiensten worden gebeld en treffen het slachtoffer verderop in het nabijgelegen De Clerqstraat aan. Daar wordt hij geholpen door de hulpverleners. Er wordt door politieagenten een tourniquet aangelegd om ernstig bloedverlies te voorkomen. Het slachtoffer wordt direct overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft de plaats delict afgezet en een onderzoek gestart. Daaruit blijkt dat er voor het schietincident een ruzie geweest is tussen twee mannen en het slachtoffer. Een van de verdachten heeft het slachtoffer daarbij meerdere keren beschoten. De recherche en Forensische Opsporing hebben uitgebreid onderzoek gedaan in de Agatha Dekenstraat. Er zijn hulzen en diverse sporen veiliggesteld ten behoeve van het onderzoek.

Het onderzoek naar het neerschieten van de 45-jarige man is in volle gang. Mogelijke getuigen die meer weten of gezien hebben worden opgeroepen om zich te melden bij de Amsterdamse politie.