De Amerikaanse rapper Tekashi 6ix9ine wordt voor 135 miljoen euro aangeklaagd vanwege een schietpartij.

Een vrouw die in juli 2018 werd geraakt in haar voet bij een schietpartij klaagt Daniel Hernandez, zoals de rapper officieel heet, aan voor onder meer smartengeld. De vrouw, die niet bij naam genoemd wordt, claimt dat ze door het schotwond in haar voet haar loopbaan als politieagent is misgelopen.

Tekashi 6ix9ine zou in Brooklyn, New York, opdracht hebben gegeven om rivaliserende bendeleden onder vuur te nemen waarbij de vrouw gewond raakte. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat de vrouw een operatie, fysio en een psychologische behandeling heeft ondergaan door de schietpartij.

In 2019 bood Tekashi 6ix9ine zijn excuses aan aan de vrouw voor het incident en bood aan om haar medische kosten te vergoeden. Dat was duidelijk niet genoeg voor de vrouw die nu 150 miljoen dollar (omgerekend rond de 135 miljoen euro) eist van de rapper. Tekashi zelf zit al sinds november 2018 vast en heeft recent verklaringen afgelegd tegen medeverdachten. Hij komt naar verwachting in augustus vervroegd vrij.