Neergestoken en beroofde man Amsterdamse Oosterpark is overleden

De man die vrijdagavond in het Amsterdamse Oosterpark werd beroofd en gestoken met een mes is in het ziekenhuis overleden. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.

De recherche in Amsterdam heeft veel moeite gedaan om zijn identiteit te achterhalen, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Het is de rechercheurs wel gelukt om te achterhalen dat het slachtoffer in een winkel in de omgeving van de Kalverstraat een aankoop heeft gedaan. De man staat op bewakingsbeelden van de winkel.

Op die beelden heeft het slachtoffer een bril op die hij in het Oosterpark niet droeg. De foto’s van het slachtoffer worden in eerste instantie alleen via de media in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Holland getoond.

Rechercheurs houden er rekening mee dat bij de straatroof vier verdachten betrokken kunnen zijn. Het Oosterpark is vrijdagdnacht en een gedeelte van de zaterdag afgesloten geweest voor onderzoek. Ruim 15 politiemensen hebben ruim drie uur, op linie, het gehele park op sporen en voorwerpen doorzocht.

Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing. De rechercheurs gaan op dit moment van een uit de hand gelopen beroving waarbij veel geweld gebruikt is. Op het stoffelijk overschot zal autopsie verricht worden om de feitelijke doodsoorzaak vast te stellen.