Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen jaar cel geëist voor de moord op de 28-jarige Rudi Schouten bij een winkelcentrum in Breda. Bij de brute moord werd geschoten, gestoken en gehakt met een machete, bijl en vuurwapen.

Het slachtoffer werd op Goede Vrijdag op klaarlichte dag doodgeschoten. Aan de moord ging een gevecht vooraf waarbij zeker vijf mensen betrokken waren. De man die ervan verdacht wordt de dodelijke schoten te hebben gelost werd tijdens het gevecht aangevallen met een bijl. Het slachtoffer hakte er zelf ook op los met een machete.

De zeer gewelddadige moord bleek het resultaat te zijn van een compleet uit de hand gelopen conflict. Het slachtoffer, Rudi Schouten, zou al enige tijd een conflict hebben met zijn schoonzus die getrouwd is met een lid van motorclub Satudarah. Op de dag van de moord zou Schouten zijn schoonzus hebben bedreigd en onder meer haar banden hebben lek gestoken.

Vervolgens belde de zij haar man die op dat moment in Spanje zat. Hij belde op zijn beurt weer een aantal vrienden uit de motorclub die toevallig aanwezig waren op een begrafenis. Het groepje daarop richting Rudi Schouten.

Schoutens schoonvader probeerde nog tevergeefs te bemiddelen. Op een parkeerplaats voor een supermarkt werd Schouten zwaar mishandeld en doodgeschoten. De broer van het slachtoffer heeft nog geprobeerd zijn broertje te beschermen met een bijl.

Pearl S., de man die de dodelijke schoten zou hebben gelost, zegt te hebben gehandeld uit noodweer. Bij het gevecht liep hij twee grote hoofdwonden van 9 en 15 centimeter op, door klappen met de bijl en machete.