Sour Diesel Haze topjes © crime-nieuws.nl

Kogelwerend glas voor Amsterdamse coffeeshops na reeks beschietingen

In Amsterdam hebben een aantal coffeeshops besloten om kogelwerend glas aan te brengen. Dit doen ze na de reeks beschietingen op coffeeshops in de stad.

Dat meldt De Telegraaf. Vier coffeeshops zouden onlangs kogelwerend glas hebben aangebracht. Het gaat onder meer om coffeeshop The Power die dit jaar al twee keer zijn beschoten. In februari en mei was het raak bij de coffeeshop aan de Sarphatistraat. Beide keren werd de coffeeshop gestraft en gesloten voor de gemeente.

Ook coffeeshop DNA in de Achillestraat heeft na een schietpartij begin mei voor kogelwerend glas gekozen. Na de beschieting werd ook deze coffeeshop gesloten door burgemeester Eberhard van der Laan. Beide coffeeshops zijn op dit moment nog dichtgetimmerd.

De coffeeshops worden op deze manier dubbel gestraft. Je hebt én schade aan je zaak en reputatie, én je shop wordt voor onbepaalde tijd gesloten terwijl alle kosten gewoon doorlopen. Gemeente Amsterdam speelt met dit beleid alleen maar afpersers in de hand. Een coffeeshop kan er ook vrij weinig aan doen als er telkens kogels de zaak invliegen. Dat is een taak voor politie en justitie.