Ivan Archivaldo Guzmán en Jesus Alfredo Guzmán, de zonen van drugsbaas El Chapo. © Twitter

Negentien doden bij schietpartij sicarios Los Chapitos (zonen Chapo Guzman) en Juarezkartel

Bij schietpartijen tussen rivaliserende drugsbendes zijn in Mexico zeker negentien doden gevallen.

Het geweld vond in de staat Chihuahua plaats in het noorden van het land. Volgens lokale media zijn leden van het Juarezkartel in gevecht geraakt met leden van het Sinaloa-drugskartel. Het zou gaan om sicarios van Los Cahiptos, de zonen van drugsbaas Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.

Toen de politie arriveerde op de plaats delict lagen er overal lichamen, machinegeweren en explosieven zoals handgranaten. In totaal zijn negentien mannen om het leven gekomen. Eén persoon is nog zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later overleed. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar het bloedige geweld tussen de drugskartels.

President Lopez Obrador had nog hoop dat door het coronavirus het bendegeweld zou afnemen in Mexico. Dit lijkt niet het geval te zijn. De drugskartels gaan gewoon door met drugssmokkel, handel en liquidaties. ‘Eind maart, toen het coronavirus zich verder verspreidde, leek het erop dat we een aanzienlijke afname van het geweld konden verwachten. Helaas blijkt dat niet het geval.’ Aldus de Mexicaanse president.