Recherche zoekt bestelbusje mislukte poging ramkraak op supermarkt Jumbo

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een poging ramkraak bij een supermarkt van de Jumbo in Den Haag.

Rond 3.00 uur kwam bij de meldkamer melding binnen dat er bij de supermarkt aan de Volendamlaan vermoedelijk een ramkraak was gepleegd. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en zagen dat er inderdaad een auto tegen de gevel was gereden. Verder bleek dat het bij een poging is gebleven en dat de daders het pand niet binnen zijn gekomen.

De recherche onderzoekt de zaak en heeft inmiddels de beschikking over camerabeelden. Daarop is te zien dat de gebruikte auto een donkerkleurige bestelauto is, mogelijk van het type Peugeot Partner met een zilverkleurige imperiaal op het dak. De auto is nadat deze de gevel ramde, weggereden rechtsaf de Volendamlaan opgereden.

Terwijl de auto wegreed was gelijktijdig een jongeman met een donkere parka en een capuchon met bontkraag te zien. Of dit een verdachte is of een mogelijk zeer waardevolle getuige, is volgens de politie op dit moment niet duidelijk. De recherche komt graag met deze man in contact en getuigen of mensen die meer weten omtrent de bestelauto gebruikt bij de ramkraak.