In een loods in Delft heeft de politie een enorme partij namaak merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om duizenden jassen, schoenen, t-shirts en tassen.

De politie stelde dinsdagmiddag een onderzoek in naar aanleiding van informatie dat in de loods mogelijk nepartikelen zouden liggen. Bij een inval en doorzoeking bleek dit inderdaad het geval te zijn. In verschillende ruimtes troffen agenten duizenden jassen, schoenen, t-shirts en tassen aan.

In de loods zaten ook meerdere ateliers waar personen op spullen zonder embleem dure merklogo’s, zoals Canada Goose, naaiden. Tijdens de doorzoeking troffen agenten in de loods vier personen aan. De politie hield een van de vier personen, een 45-jarige Hagenaar, aan. Van de andere drie personen is alleen een verklaring afgenomen.

De werknemers die de merklogo’s op de kleding naaiden sliepen naar alle waarschijnlijkheid in de loods. Agenten troffen namelijk slaapplaatsen, een keuken en douche in de loods aan. Verder werden veel logo’s van dure merken aangetroffen, knopen en andere goederen. Het gaat om zeecontainers vol met nepkleding, logo’s, knopen en andere materialen.