© Politie

Nepagent op de vlucht springt van viaduct A12 en breekt botten

Op de A12 heeft de politie twee mannen aangehouden die zich eerder op de dag hadden voorgedaan als agent in Moerkapelle. Eén van de mannen probeerde nog te vluchtend en sprong van het viaduct over de A12 bij Voorburg. Hierbij brak hij meerdere botten.

Bij de politie was melding binnengekomen dat in de Van Hogendorpstraat in Moerkapelle een man bij een hoogbejaarde dame (88) probeerde binnen te komen met een babbeltruc. Hierbij liet hij een mapje zien met politielogo. De bejaarde dame wist dater in haar buurt een nepagent actief was en liet de man niet binnen.

Agenten startten een onderzoek en zochten in de omgeving naar verdachten. Een getuige gaf een kenteken van een auto waarin twee mannen waren weggereden. Het tweetal zou mogelijk betrokken zijn bij de babbeltruc.

Op de A12 was het raak en kwam er melding binnen dat de auto gezien was. Ter hoogte van Voorburg werd het voertuig aan de kant gezet. Een 64-jarige man uit Voorburg werd direct aangehouden.

Een medeverdachte, een 44-jarige Hagenaar, probeerde nog te ontsnappen en sprong van het viaduct boven de A12 naar beneden. De man brak een aantal botten en is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft onderzoekt de zaak.