Nieuwe aanslag op pand Alblasserdam mogelijk gelinkt aan ‘vergisontvoering’ en 1899 kilo cocaïne

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brandstichting in Alblasserdam die mogelijk gelinkt is aan een vergisontvoering en een partij cocaïne.

Rond 03.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van een inbraakalarm dat bleef afgaan in een bedrijfspand aan de Edisonweg. Er bleek brand en de brandweer is ingeschakeld om het vuur te blussen.

Er zijn volgens de politie aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting. Hier is een onderzoek naar ingesteld. Of er een verband is met de eerdere incidenten van afgelopen weekend is een van de scenario’s die worden onderzocht.

Eerder deze maand werd een 56-jarige man uit Hoofddorp het slachtoffer van een ontvoering. Als snel bleek tijdens het onderzoek dat de daders zich vermoedelijj vergist hadden. Het echte doelwit heeft zich later gemeld bij de politie. Er zou een link zijn met een onderschepte partij cocaïne van 1899 kilogram. Meerdere verdachten zitten vast in verband met de ontvoering. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.