ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Nieuwe beelden op televisie van voor Mocro Maffia liquidaties gezochte Ridouan T. en Saïd R.

De politie gaat op televisie aandacht besteden aan de gezochte Ridouan T. en Saïd R. die gezien worden als opdrachtgevers van een reeks Mocro Maffia liquidaties.

In Opsporing Verzocht wordt vanavond aandacht besteed aan de zaak rondom de twee gezochte mannen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat nieuwe foto’s tonen. Het gaat om beelden waarop de verdachten met een speciale techniek iets ouder zijn gemaakt. Of er nog andere nieuwe zaken bekend zullen worden is maar zeer de vraag. De verdachten worden internationaal gezocht en justitie looft een beloning uit van 100.000 euro die leidt tot de aanhouding van Ridouan T. en Saïd R..

Het OM houdt T. en een groep rondom de verdachte verantwoordelijk voor een reeks liquidaties. Het gaat onder meer om de liquidatie van Samir Erraghib en de foute liquidatie van Hakim Changachi. Daarnaast wordt de groep verdacht van grootschalige internationale drugshandel- en smokkel.

De rechtszaak tegen de gezochte verdachten en andere medeverdachten is vorige week van start gegaan. Het meeste bewijs is afkmstig uit verklaringen van kroongetuige Nabil B. en onderschepte PGP-berichten.