Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Nieuwe getuige in zaak Nicky Verstappen blijkt veroordeelde moordenaar Bekir E.

De nieuwe getuige in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen blijkt de veroordeelde moordenaar Bekir E. te zijn.

Dat is vandaag duidelijk geworden tijdens een zitting in het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. In augustus werd bekend dat een man die met verdachte Jos B. vastzat enkele belastende verklaringen had afgelegd. B. heeft laten weten nooit over zijn zaak te hebben gesproken in het bijzijn van de nieuwe getuige.

Bekir E. werd in juni zelf tot 20 jaar cel en tbs veroordeeld voor het doodschieten van de 16-jarige Humeyra in Rotterdam. Het meisje zou geruime tijd ernstig zijn gestalkt voor ze om het leven werd gebracht. Of de verklaringen van E. gebruikt zullen worden is nog maar zeer de vraag. Justitie gaat de zaak en afgelegde verklaringen bekijken.

De zitting rond de dood van Nicky Verstappen is de eerste sinds de dood van misdaadjournalist Peter R. de Vries. Hij stond de familie Verstappen jarenlang bij in hun strijd om de dader te vinden en veroordeeld te krijgen. Zoon Royce de Vries heeft de familie vandaag tijdens het hoger beroep gesteund. Het hof stond nog even stil bij de dood van de misdaadjournalist en liet weten geschokt te zijn.