Deze mannen zouden klaar hebben gestaan om De Vries te filmen na de liquidatie. © YouTube

Nieuwe verdachte gepakt in onderzoek opdrachtgevers liquidatie Peter R. de Vries

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries een nieuwe verdachte aangehouden.

De 27-jarige man uit Curaçao werd dinsdagavond in Helmond opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Volgens een woordvoerder vermoeden politie en justitie dat hij deelgenomen heeft aan een crimineel samenwerkingsverband dat tegen betaling (excessief) geweldsklussen verricht op verzoek van (een) opdrachtgever(s). De man zit in volledige beperkingen vast en mag alleen contact hebben met een advocaat.

De 26-jarige man die op 4 juli 2022 in Spanje was aangehouden, blijft langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank te Amsterdam heeft op maandag zijn gevangenhouding bevolen voor 90 dagen. Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) en is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De misdaadjournalist werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).