Nieuwe verdachte vast in groot onderzoek met invallen Nederland en Spanje voor drugs en witwassen

In een groot onderzoek naar drugs en witwassen heeft de politie een nieuwe verdachte gepakt. Eerder werden in Nederland en Spanje aanhoudingen verricht.

De politie heeft op maandag 8 mei een 30-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aangehouden in verband met een groot drugsonderzoek. De aanhouding is een vervolg op de actiedag van 17 oktober 2022, waarbij negen personen werden opgepakt. In december en januari volgden nog eens zeven aanhoudingen.

Het onderzoek is gericht op een organisatie die zich bezighoudt met de productie en handel van synthetische drugs en het witwassen van crimineel geld. De verdachte uit ‘s-Hertogenbosch wordt verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs en het opbouwen van diverse drugslab-locaties. Hij zit momenteel vast voor verhoor.

Tijdens de actiedag in oktober 2022 werden tientallen locaties in Nederland en Spanje doorzocht en werden negen verdachten aangehouden. Bij deze actie waren ruim 1.000 opsporingsambtenaren van de politie, FIOD en de Belastingdienst betrokken. Er werden grote hoeveelheden drugs en benodigdheden voor de productie ervan in beslag genomen, evenals grote sommen geld, vuurwapens en munitie.

In de maanden na de actiedag zijn nog meer verdachten aangehouden, waaronder twee op 19 december voor de productie van synthetische drugs en het dumpen van drugsafval, en vijf op 24 januari in Eindhoven voor het witwassen van crimineel geld en/of het voorhanden hebben van drugs.

Het onderzoek is nog in volle gang en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.