Foto ter illustratie. © Pexels

Duitse cardioloog gepakt in onderzoek dubbele moord patiënten

Een Duitse cardioloog is gepakt in een onderzoek naar een dubbele moord.

Een cardioloog in Berlijn is gearresteerd op verdenking van de moord op twee patiënten. De 55-jarige arts wordt ervan beschuldigd twee ernstig zieke patiënten op de intensive care van het ziekenhuis Charité een overdosis verdovingsmiddel te hebben gegeven. Beide patiënten overleden in 2021 en 2022.

De verdachte was in augustus 2022 al geschorst door zijn werkgever, nadat er een klacht tegen hem was ingediend. Deze klacht vormde ook het startpunt van het strafrechtelijk onderzoek. Volgens justitie kon de arts pas nu worden gearresteerd, omdat het medische onderzoek rond is. Daaruit is gebleken dat er geen medische basis was om de patiënten zo’n hoge dosis toe te dienen. De cardioloog zou daarvan op de hoogte moeten zijn geweest, aldus een expert.

De verdachte wordt in verband gebracht met nog twee verdachte sterfgevallen, maar bij deze gevallen is nog niet vastgesteld of er onjuist is gehandeld. Het ziekenhuis Charité heeft laten weten dat het meewerkt aan het onderzoek en dat de veiligheid van de patiënten prioriteit heeft.