Nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek ontvoering 15-jarige jongen in busje Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft nieuwe verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van een 15-jarige jongen.

Op dinsdagochtend 10 januari werd het slachtoffer op de Tweede Jan Steenstraat door meerdere personen met geweld meegenomen. De politie kreeg meldingen en is op zoek gegaan naar het voertuig waarin die jongen zou zijn meegenomen. Ongeveer drie kwartier later wisten agenten de jongen op de A27 uit een bestelbusje te bevrijden. Drie verdachten zijn direct aangehouden.

Het onderzoek werd voortgezet en er is onder meer in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. De recherche heeft nu vier nieuwe verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 41 uit Amsterdam, en drie vrouwen van respectievelijk 28, 32 en 35 uit Amsterdam en Amstelveen. Zij zijn alle vier ingesloten voor verhoor. Verdere informatie over (de precieze verdenkingen tegen) deze personen wordt op dit moment volgens een woordvoerder niet gedeeld.

In totaal heeft de politie in deze zaak inmiddels zeven verdachten aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid. Meer aanhoudingen voor de ontvoering worden momenteel door de recherche niet uitgesloten.