Twee van vier ontvoerde Amerikanen door drugskartel dood gevonden in Mexico

Twee van de vier Amerikanen die in Mexico door leden van een drugskartel werden ontvoerd zijn dood.

De slachtoffers staken zaterdag vanuit de Texaanse stad Brownsville de Mexicaanse grens over bij het stadje Matamoros. Ze rijden op dat moment in een busje met Amerikaanse kentekenplaten en vallen direct op. Hun voertuig zou kort daarna onder vuur zijn genomen. Of ze per ongeluk in een vuurgevecht zijn gekomen of doelbewust zijn beschoten is nog niet geheel duidelijk.

Na de beschieting zijn de slachtoffers door zwaarbewapende mannen meegenomen. Op beelden is te zien hoe ze op een pick-up truck worden geladen en weggereden. De FBI heeft een beloning van 50.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de terugkeer van de Amerikanen en aanhouding van de ontvoerders.

De gouverneur van de Mexicaanse staat Tamaulipas heeft bekendgemaakt dat twee van de vier Amerikanen zijn gedood. De andere twee zijn levend teruggevonden. Een van hen is gewond. De slachtoffers zouden in Mexico zijn geweest voor een buikwand correctie. Er is een onderzoek gaande naar het geweld en mogelijke verantwoordelijken. Er zijn beelden van de ontvoering (klik hier).