NL’ers gepakt in Engeland voor grote drugstransport van coke en heroïne met helikopter

In Engeland zijn afgelopen donderdag twee Nederlanders aangehouden die een grote partij heroïne en cocaïne van België naar Engeland hebben gesmokkeld met een helikopter.

Donderdagmiddag zag de politie in omgeving Kent dat de drugs gedropt werden door een helikopter. Een 38-jarige man uit North Kensington werd vrijwel direct door de politie aangehouden. Bij zijn aanhouding werd 40 kilo coke en 60 kilo heroïne in sporttassen aangetroffen.

De helikopter die de partij drugs dropte werd achterhaald bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Hier zijn twee Nederlanders, twee mannen van 26 en 27 uit Eindhoven, aangehouden en ingesloten voor verhoor. De helikopter is in beslag genomen.

Direct na de arrestatie van de Nederlanders hebben de Engelse autoriteiten Nederland verzocht om huiszoekingen te doen. Daarbij werd in een woning een werkend cocaïne lab aangetroffen onder de garage. Daarnaast werd in de woning een vuurwapen een hoeveelheid drugs gevonden. In een andere woning troffen rechercheurs ook een vuurwapen aan en 16.000 euro in contanten.