Cash geld, vuurwapens en kilo’s harddrugs in beslag na inval café Zuidoost

De politie in Amsterdam heeft na een inval bij een café aan de Harriët Freezerstraat in Zuidoost dertien personen aangehouden en onder meer beslag gelegd op kilo’s harddrugs, vuurwapens en een grote hoeveelheid contant geld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie omtrent mogelijke drugshandel vielen een groot aantal agenten vrijdagmiddag het café binnen. Dezelde middag werden ook woningen in Diemen en de Bijlmer doorzocht.

In het café troffen agenten slechts een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs en pepperspray aan. In de woning in Diemen werd twee kilo harddrugs, 30.000 euro cash, vier vuurwapens, twee nepvuurwapens en munitie aangetroffen en in beslag genomen. De drugs, geld, wapens en munitie zijn in beslag genomen. Daarnaast namen agenten een auto, dure sieraden, horloges en zonnebrillen in beslag omdat vermoedt wordt dat ze gekocht zijn met crimineel verkregen vermogen. In de woning in de Bijlmer werd ruim 1.000 euro vals geld gevonden en in beslag genomen.

In het café werden dertien personen aangehouden. In de woning in Diemen hielden agenten twee personen aan en in de Bijlmer werd één persoon opgepakt. Het gaat om dertien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 66 jaar. Zij zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de wet ID, de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. Zeven verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.