Observatie drugsdeal in Amersfoort leidt naar stapels cash, drugs en ‘vuurwapens’

De politie heeft in Amersfoort na een drugsdeal een man gepakt met cash, drugs en ‘wapens’.

Op maandagmiddag rond 16.00 uur zag een rechercheur op de Puntenburgerlaan een man staan waarvan het vermoeden bestond dat hij stond te wachten op zijn drugsdealer. Vervolgens zag de agent dat de man naar een auto rende op de hoek van de Gerrit van Stellingwerfstraat met de Noordewierweg. De klant stapte als bijrijder in de auto. De bestuurder reed hierop weg. Kort hierop stapte de man weer uit. 

De agent zag naar eigen zeggen dat de man nu twee witte bolletjes in zijn hand vasthield. Hierop werd de bestuurder van de auto direct aangehouden. Bij zijn aanhouding gooide de 21-jarige man uit Amersfoort, een zwarte sok onder zijn auto. In deze sok bleek harddrugs te zitten.

Na de aanhouding heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht. Hierbij trof de politie 22.150 euro, één balletjesgeweer, één balletjespistool, één gasdrukpistool, sieraden en harddrugs aan. Deze goederen heeft de politie in beslag genomen. De man wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over de voorlopige hechtenis.

©️Politie