© Pexels

Man die 20 jaar moet zitten voor liquidatie onschuldige klusjesman Beuningen knipt enkelband en vlucht

Een man die veroordeeld is door de rechtbank tot 20 jaar cel voor de liquidatie van de onschuldige klusjesman Mehmet Kiliscoy in Beuningen.

De 33-jarige man werd schuldig bevonden en is gisteren veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie. Hij heeft zijn enkelband doorgeknipt en is op de vlucht geslagen, meldt het Openbaar Ministerie. De man kreeg gisteren 20 jaar cel opgelegd voor zijn aandeel in de moord. Hij staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

De verdachte mocht de uitspraak van de rechter in vrijheid afwachten omdat de rechtbank vond dat er te weinig bewijs tegen hem was. De officier van justitie kwam op een gegeven moment met nieuw bewijsmateriaal en op basis daarvan is de man veroordeeld. Hij moest zich vandaag melden maar heeft dat duidelijk niet gedaan.

Op 6 juli 2020 werd de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam is na uitgebreid onderzoek tot de conclusie gekomen dat de daders zich vergist moeten hebben en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Tot nu toe is niet duidelijk geworden wie dan wel het beoogde doelwit was. De rechtbank heeft zes mannen celstraffen opgelegd tussen de 5 en 30 jaar.