Observatiebus gestolen in A’dam (UPDATE)

De Amsterdamse politie zou een observatiebusje vol met afluisterspullen, vermommingen en naar verluidt zelfs een dienstpistool op een knullige manier zijn kwijtgeraakt. Het busje blijkt op een onbewaakt moment te zijn gestolen.

Het gaat om een Volkswagen T5 busje die geparkeerd stond in de buurt van de Amstelveenseweg. Vanuit het voertuig werd hoogstwaarschijnlijk waterpijpcafé Fayrouz in de gaten gehouden waar Benaouf A. en zijn vrienden zouden vertoeven. Benaouf A. is beter bekend als het doelwit van de schutters ten tijde van de wildwest schietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt.

Maar inplaats van dat de politie de buurt in de gaten houdt, hield dit keer de buurt de politie in de gaten. Onbekenden hadden door dat er iets opmerkelijks aan de hand was met het busje. Daarop werd het observatiebusje geobserveerd en op een onbewaakt moment meegenomen.

Bontkraagje.nl heeft van de sluwe en brutale dieven foto’s gekregen die gemaakt zijn van spullen die in het gestolen voertuig zijn aangetroffen. Op de foto’s zijn onder meer afluisterspullen, kleding van bouwbedrijf Heijmans en een pruik te zien. Tevens zijn er aantekeningen gevonden die observerende agenten zouden hebben gemaakt over verdachten en zelfs een dienstpistool. Klik hier voor foto’s.

(UPDATE)

De Amsterdamse politie heeft aan AT5 laten weten dat het busje niet van hen is maar van de landelijke eenheid. De politie bestrijdt het verhaal van Bontkraagje.nl dat het om een observatiebus gaat. Wat het busje daar dan wel deed is niet bekendgemaakt.

‘Omstreeks 24 juni is in Amsterdam een onopvallend politiebusje van de Landelijke Eenheid ontvreemd. De Landelijke Eenheid heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie Amsterdam. In het belang van het onderzoek is deze diefstal niet actief naar buiten gebracht. Het busje is later in de week leeg aangetroffen. Het onderzoek is nog in volle gang en de publicatie op de website zal in het onderzoek worden meegenomen. In tegenstelling tot de berichtgeving op de website is het voertuig niet op de Amstelveenseweg gestolen en werd daar ook niet voor politiewerkzaamheden ingezet’, aldus het KLPD.