Lijntjes cocaïne © crime nieuws

OM eist 2 jaar cel voor drugstransport van 1000 kilo cocaïne vanuit Antwerpen naar loods in Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van twee jaar geëist tegen een man uit Capelle aan den IJssel voor betrokkenheid bij een drugstransport van 1000 kilo cocaïne.

Op 20 december 2015 startte het Landelijk Parket een onderzoek naar een aantal verdachten. Een dag later werd een container met 1000 kilo cocaïne vanuit Antwerpen naar Nederland overgebracht. Later dezelfde dag deed de politie een inval in een loods in Raamsdonkveer.

In en vlakbij de loods hield het arrestatieteam vier mannen op heterdaad aan. In twee dozen uit de bewuste container in de loods, waarin ananassap zou moeten zitten, werd in plaats daarvan een groot aantal pakketten cocaïne aangetroffen. In totaal ging het om 972 pakketten met een gewicht van 1015 kilogram.

Naast de cocaïne heeft de politie een betonschaar, een hamer en twee containerzegels in beslag genomen. Die zegels waren bestemd voor het verzegelen van de boel, nadat de drugs eruit waren gehaald. De rechtbank doet op 1 februari uitspraak in de zaak tegen de verdachte uit Capelle aan den IJssel.