Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tien jaar cel voor ouders die jongen (6) vijftien uur in vrieskou op balkon lieten staan

De ouders van een jongetje (6) in België die in 2016 in de vrieskou op het balkon werd gezet, hebben tien jaar gevangenisstraf gekregen.

Het hof in Brussel acht foltering, onmenselijke behandeling en verwaarlozing, door voedsel te onthouden, bewezen. De moeder van het jongetje heeft volgens de rechtbank een ‘perverse en manipulatieve persoonlijkheid’ en heeft sinds de aanhouding vastgezeten. De veroordeelde man mocht de rechtszaak in vrijheid afwachten.

De man en vrouw leerden elkaar kennen via het internet en begonnen een relatie. De strenge katholieken gaven hun kinderen regelmatig straf door ze onder een ijskoude douche te zetten. Op tweede kerstdag in 2016 wilde het jongetje een pannenkoek eten en kreeg daarvoor straf. Het slachtoffer moest in totaal vijftien uur doorbengen op het balkon in de vrieskou.

Toen het misging belden de ouders de hulpdiensten en vertelden dat de jongen gevallen was. Ambulancepersoneel constateerde dat de jongen bewusteloos, onderkoeld en ondervoed was. In het ziekenhuis kreeg hij ook nog een harstilstand en moest worden gereanimeerd.