Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

OM eist celstraf en boete van 150.000 euro tegen rapper ‘JayJay’ voor witwassen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraf en een boete van 150.000 euro geëist tegen rapper Jason L. alias ‘JayJay’ voor witwassen. L. werd vorig jaar nog veroordeeld voor betrokkenheid bij een liquidatie in flat Kikkenstein in Amsterdam.

Volgens het OM zou de rapper in ongeveer twee jaar tijd om en nabij de 150.000 euro aan crimineel vermogen hebben witgewassen. Justitie vermoedt dat het geld verdiend is met liquidaties. Met het geld zijn dure Rolex horloges, merkkleding en vakanties naar onder meer Dubai, Dominicaanse Republiek, Curaçao, Egypte en Jamaica betaald.

Naast witwassen wordt JayJay ook verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij in Club Blu in Rotterdam in april 2016. Drie slachtoffers zouden daarbij zijn geslagen met flessen. Het bewijs hiervoor ontbreekt volgens het OM en zodoende is die aanklacht komen te vervallen.

Jason L. zit momenteel een straf van 14 jaar uit voor betrokkenheid bij een liquidatie. De 29-jarige Abderrahim ‘Appie’ Belhadj werd op 9 mei 2016 geliquideerd bij flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost. Het slachtoffer zou al enige tijd op een dodenlijst hebben gestaan in verband met een mislukte drugsdeal.

Als Jason L. alias ‘JayJay’ veroordeeld wordt inzake witwassen dan komt die straf bovenop de 14 jaar cel die hij gekregen heeft voor betrokkenheid bij de liquidatie in flat Kikkenstein. Of de 14 jaar blijft staan is maar zeer de vraag aangezien L. in hoger beroep is gegaan.