OM gaat politieagent vervolgen na lekken informatie over rapper Lil Kleine via Snapchat

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een politieagent vervolgen voor het lekken van informatie over rapper Lil Kleine.

Dat heeft een woordvoerder van het OM bekendgemaakt. De 22-jarige man wordt daarnaast ook verdacht van twee zedenfeiten. De voormalige politieagent zou aan een persoon hebben beschreven hoe de 27-jarige Jorik Scholten na aanhouding voor mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes, de nacht zou hebben doorgebracht in een politiecel.

Een screenshot van dit Snapchat-gesprek is uiteindelijk bij een juicekanaal terechtgekomen en door dit kanaal gepubliceerd. Nadat de chat online kwam, stelde de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat de politiemedewerker naast het mogelijk schenden van het ambtsgeheim zich ook aan andere strafbare feiten schuldig zou hebben gemaakt, namelijk een poging tot grooming en het tonen van expliciete beelden aan een minderjarige.

Na het strafrechtelijk onderzoek is vervolgens ook een disciplinair onderzoek ingesteld. De agent heeft inmiddels, na afronding van het disciplinair onderzoek, ontslag gekregen wegens ernstig plichtsverzuim.